Kleurenanalyse

Heb je een lievelingskleur en draag je bepaalde kleuren omdat je weet dat het je goed staat? Hoe kan het dat je in de ene kleur mooier en stralender uitziet dan in de andere? Huid, haar en ogen bezitten verschillende pigmenten en krijgen daardoor hun kleur. Door verschillende kleurdoeken bij je gezicht te houden, ervaar je welke tint van een kleur jou het meest flatteert. 

Je krijgt inzicht in de kleuren die bij jouw type passen en de natuurlijke teint van je huid het beste doen uitkomen. Met de juiste kleuren wordt je persoonlijkheid versterkt. Tijdens de sessie zal je niet alleen ervaren welk effect het gebruik van de juiste kleuren heeft voor jouw kleding, maar ook voor je make-up, haar en accessoires. 

Een sessie duurt ongeveer 2 uur. Door middel van analysedoeken wordt gekeken welk kleurtype je bent. En hoe je deze kleuren in praktijk kunt herkennen. Na afloop ontvang je een persoonlijke kleurenwaaier, een handig hulpmiddel dat je kunt gebruiken bij het winkelen.

Donker/getinte huid

Tinted Beauty is ook gespecialiseerd in de donker/getinte huidskleur. Of het nou gaat om kleuradvies of voor het mengen van foundation voor je eigen huidskleur, alle kennis en ervaring hieromtrent is aanwezig!

Onze huid kent de meest uiteenlopende tinten en kleuren. Huidskleur wordt bepaald door de hoeveelheid melanine die wordt gemaakt en wordt behouden. Mensen met een donkere huid produceren meer melanine en dit melanine blijft langer in de huid.  Melanine bestaat in twee soorten, het bruine/zwarte eumelanine, en het rood/gele pheomelanine. De verhouding tussen deze kleurstoffen bepaalt de zichtbare huidskleur. Zonder melanine zou de huid er vaalwit/roze uitzien.

Mensen met een zeer donkere huid hebben twee- tot driemaal zoveel pigment en bevat relatief veel eumelanine.  Er zijn grote verschillen binnen de donkere huid. De huid kan variëren van lichtbruin tot heel donker koperbruin en van roodbruin tot diep blauw-zwart. Naast het verschil in pigment heeft de hoornlaag van de donkere huid ook een andere structuur. Deze is namelijk compacter dan bij mensen met een lichte huid. De cellen liggen dichter op elkaar.